1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Potato-travel

RMaris heeft met Agrimaco U.A. de handen ineen geslagen en Potato-travel opgericht.

Potato-travel richt zich op het verzorgen van aardappelreizen op maat naar Zuid-Amerika. Tijdens de Aardappeldemodag op  proefboerderij PPO Westmaas op 20 augustus introduceren we Potato-travel aan het grote publiek.

Het doel van Potato-travel is iedereen uit de aardappelsector , die meer plezier en rendement uit zijn werk wil halen, kennis te laten maken met het oorsprongsgebied van “onze” aardappel. Deelnemers kunnen telers en oud-telers, toeleveranciers, handel, verwerkers, retail, mechanisatie, dienstverleners, studenten en anderen zijn.

Foto: Dr. Ir. Stef de Haan, (Centro Internacional de la Papa)

De reizen vanpotato-travel laten u kennismaken met de wijze waarop de aardappel verweven is in de cultuur van de authentieke bevolking in het Andes gebied. Hier worden aardappelen geteeld op een hoogte van 4000 meter. Op deze grote hoogte zijn extreme weersituaties waardoor uitzonderlijke aardappelrassen met daarbij behorende karaktereigenschappen door de lokale bevolking gebruikt worden.

In Brazilië laten we u zien hoe men aardappels teelt op een schaalgrootte passend bij dit enorme land. We bezoeken bedrijven in de aardappelverwerkingsindustrie en detailhandel. Op verzoek wordt de reis aangepast aan het gezelschap. Tijdens de reis heeft u volop de tijd om te genieten van dit prachtige continent met zijn uiteenlopende culturen  en landschappen.

Voor meer informatie omtrent reizen die speciaal gericht zijn op de aardappelbeleving kunt u terecht op www.potato-travel.nl