1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Landbouwbeurs Irapuato, Guanajuato, Mexico

Van 9 tot en met 14 november 2009 was er een internationale Landbouwbeurs in Irapuato, Guanajuato, Mexico.

 

Deze beurs, toonaangevend in Mexico, is een uitstekende gelegenheid voor tuinbouwgerelateerde Nederlandse ondernemingen om zich aan het Mexicaanse publiek te presenteren. Veel bedrijven uit de Mexicaanse tuinbouwsector, maar ook uit de buurlanden Verenigde Staten, Canada, Guatemala en Costa Rica, zijn op deze beurs aanwezig.

Excursie aan het tuinbouwbedrijf Agricola Zarattini     Foto: Rics Maris

RMaris Export & Operational Management heeft deze gelegenheid aangegrepen om samen met Looije Agro Technics B.V. uit Made de Mexicaanse tuinbouwmarkt te verkennen. LAT is een adviesbureau dat zich richt op het adviseren van nieuwbouw, bestaande bouw en installatiebouw binnen de glastuinbouw.

Voorafgaand aan de beurs zijn een aantal verschillende soorten tuinbouwbedrijven bezocht. Deze bedrijven kenmerkten zich door grootschaligheid en de focus om te produceren voor de Noord- Amerikaanse markt.

De algehele organisatie was in handen van het ministerie van LNV. Landbouwraad mw. drs. ir. Nuytens-Vaarkamp en stond garant voor interessante gesprekken en ontmoetingen met bedrijven en particulieren.